Etter en flott sommer fortsetter BBFAW Nordic sitt arbeid for å motivere bedrifter i næringsmiddelindustrien til å øke oppmerksomheten og åpenheten om dyrevelferdsarbeid.

BBFAW Nordic gjennomfører en årlig revisjon av et utvalg ledende aktører i den norske næringsmiddelindustrien. Vi fortsetter nå med en litt modifisert tidsplan for å være bedre i takt med den vanligste rapporteringssyklusen i Norge. Derfor vil neste runde med revisjoner finne sted mellom 1. mars og 30. april 2022. Dette betyr at fristen for publisert informasjon som kan brukes som kilder i revisjonen vil være 28. februar 2022.

Under Publikasjoner ligger de oppdaterte globale kriteriene som også brukes av BBFAW Nordic for å lette sammenligninger mellom forskjellige regioner. Sekretariatet planlegger også en digital workshop senere i høst for å støtte og veilede bedriftene i prosessen.

Business Benchmark on Farm Animal Welfare er nå inne i sitt tiende år globalt, og det er gledelig at neste runde i den første regionale versjonen av programmet fortsetter ved hjelp av KLF og Nortura som hovedpartnere i Norge. BBFAWs metodikk er godt faglig forankret og brukes i større og større grad av ledende globale selskaper som et verktøy for å utvikle arbeidet for bedre dyrevelferd. BBFAW Nordic er en mulighet for norske og etter hvert skandinaviske bedrifter i næringsmiddelindustrien til å vise sine styrker på dette området. BBFAW tilbyr veiledning om hvordan næringsmiddelindustrien kan forbedre kommunikasjon om dyrevelferd med kunder og forbrukere og samtidig vise fremdriften som gjøres.

Ingrid Melkild jobber i Nortura trygg mat og dyrevelferd: «Nortura ønsker å bruke BBFAW som mal for selskapets rapportering om dyrevelferd. Vi håper at rammeverket fra BBFAW kan gi et godt grunnlag for en systematisk og transparent dyrevelfersrapportering til alle våre interessenter.»

«Bransjearbeid med dyrehelse og dyrevelferd har lange tradisjoner i Norge. Det er derfor vi er blant de beste i verden. Samtidig er dette et arbeid vi aldri blir ferdig med og det kan alltid bli bedre. Vi tror at arbeidet med BBFAW som gir oss en internasjonal målestokk, vil bidra til å løfte oss noen hakk videre», sier KLFs spesialveterinær Emilie Oldervik som har ansvar for fremdriften for KLF i det norske prosjektet.